Intrare Cursanti:   Parola:     Inregistrare Cursant Nou     Am uitat parola

Memoria Copilului - Burete care absoarbe informaţii

articol scris la data de 2008-08-12 23:04:12

« pagina anterioara

După ce am afişat pe site articolul "Avalanşa de Informaţii şi Memoria Umană", am primit un e-mail de la un părinte care, citind articolul, s-a gândit la copiii ce nu au discernământ şi datorită acumulărilor netriate, manifestă deficit de atenţie în situaţii când ar trebui să se poată concentra, să reţină lucruri importante.

Mi-am amintit atunci de o discuţie cu educatoarea fetiţei mele, în urmă cu câţiva ani, în care îmi spunea că nevoia copiilor de informaţii este foarte mare, ei fiind ca nişte bureţei ce absorb cunoştinţele.

Sfătuia părinţii să îi înveţe cât mai multe lucruri, ca să umple golurile. Însă părinţii sunt ocupaţi şi nu au timp de copiii lor, aşa cum şi-ar dori.

 Mi-am amintit şi de o zi în care am avut o grupă de copii, cu vârste între 4 şi 9 ani, pe care i-am învăţat despre corpurile energetice. Şi-au simţit, aproape toţi, inimile.

A doua zi, un băieţel a avut test la matematică. Când s-a întors acasă, i-a spus mamei:

"Prima parte am facut bine, că am simţit cald în inimă, a doua nu am mai făcut la fel de bine, că n-am mai simţit cald."

Era ceva ce eu nu îi învăţasem, Având atenţia concentrată pe Inima lui energetică, băieţelul de 9 ani şi-a activat intuiţia.

Acesta este singurul mijloc pe care îl avem, ca să fim siguri că ei ştiu ce e bine: să învăţăm copiii să îşi asculte inima, nu mintea.

Şi în acelaşi timp să îi învăţăm fără să le impunem, ci cu maturitate, să deosebească binele de rău, să nu îi constrângem, căci obligativitatea crează opoziţie şi refuz, să nu le interzicem fără explicaţii, fiindcă atunci stârnim curiozitatea.

 Pentru că ei, copiii, preiau nu numai informaţii ci şi tipare de comportament, de atitudine, emoţii şi şabloane mentale, voi reveni cu încă un articol despre cum să ne ajutăm copiii să fie autentici.

 

  

 « pagina anterioara