Intrare Cursanti:   Parola:     Inregistrare Cursant Nou     Am uitat parola

Proiecţiile Multidimensionale ale Spiritului

articol scris la data de 2008-10-20 17:30:00

« pagina anterioara

Într-o dimensiune superioară se află Spiritul fiecăruia dintre noi. Aici, în corpul fizic, există Sufletul.

Sufletul este o proiecţie a Spiritului, în lumea materială. Fiecare Suflet aparţine unui Spirit, dar proiecţia nu este una singură, un Spirit având mai multe proiecţii simultane.

Exista astfel, mai multe Suflete, proiecţii ale aceluiaşi Spirit, aproximativ zece.

Nu toate proiecţiile se află simultan în dimensiunea materială, unele dintre ele pot fi în dimensiunea astrală, sau în alte spaţii asemănătoare planului terestru.

Proiecţiile aceluiaşi Spirit sunt Suflete-surori. Ele seamănă între ele, dar nu sunt identice, chiar dacă aparţin aceleiaşi dimensiuni.

Prin fiecare proiecţie Spiritul manifestă aspecte diferite, cu scopul de a acumula energii şi informaţii pe mai multe planuri. Este posibil ca o proiecţie să fie trezită spiritual, să evolueze, adoptând un stil de viaţă bazat pe asumare conştientă, iar o altă proiecţie să se axeze pe acumulări materiale, să nu fie trezită spiritual. Fiecare urmează propria linie karmică, transmiţând acumulările evolutive Sinelui Cumulativ.

Sinele cumulativ este un aspect intermediar al Spiritului, în care fiecare proiecţie se întoarce, înainte de încheierea ciclului evolutiv.

Fiecare Suflet, înainte de a începe succesiunea de întrupări dintr-un ciclu evolutiv, se divide în două aspecte, formând Sufletele-gemene.

Şi pentru Sufletele gemene se poate ca întrupările să fie în spaţii diferite, sau întrupările în planul terestru să nu fie simultane.

Este posibil, dacă unul dintre cele două Suflete gemene nu este trezit, ca ele să nu se recunoască, chiar dacă se întâlnesc.

Sau este posibil să îşi fi planificat întâlnirea, chiar şi împărtăşirea iubirii, dar circumstanţele vieţilor lor să nu fi fost favorabile, aceasta – întâlnirea – să nu fie realizabilă.

Există şi situaţii în care Sufletele gemene se întâlnesc nu pentru a împărtăşi iubirea, ci pentru a se ajuta, şi atunci apare între ele un sentiment de cunoaştere reciprocă profundă, de iubire fraternă, necondiţionată.

Acest sentiment poate să apară şi între Sufletele surori.

Între sufletele-surori există legături subtile, pe anumite nivele evoluţia sau involuţia unuia îl influenţează pe celălalt. Îşi pot transmite stări, sentimente, gânduri, chiar şi fără ca ele să conştientizeze aceasta.

Este dificil să acceptăm această inter-conectare, dacă trăim în iluzia separării. Dar şi aceasta este o altă realitate, privită dintr-o perspectivă diferită, ce poate fi integrată în ansamblul ideilor despre multidimensionalitate.« pagina anterioara