Intrare Cursanti:   Parola:     Inregistrare Cursant Nou     Am uitat parola

Un Gând la Început de An

articol scris la data de 2008-12-30 15:28:43

« pagina anterioara

 Este timp de voie-bună, de petrecere, de bucurie alături de cei dragi sau de linişte interioară, pregătind trecerea în Anul Nou.

Oricum şi oriunde te-ai afla în Noaptea dintre ani, la acest început de An, fii recunoscător(oare) lui Dumnezeu că trăieşti momente unice, ce nu se mai repetă niciodată.

Fiecare clipă din viaţa ta este unică, viaţa ta Aici şi Acum este inedită, nu ai mai fost niciodată cel sau cea care eşti acum, nu ai avut aceste experienţe, în exact această formă, cu oamenii de acum, din viaţa ta, în această conjunctură socială, în acest spaţiu cultural, în aceste vibraţii, energii, evenimente.

Aşa că şi această Noapte dintre Ani şi acest început de An nou este unic, nu a mai fost şi nu va mai fi. Primeşte-l ca pe un dar.

Ca şi cu orice dar, tu alegi ce vei face cu el. Îl poţi pune printre amintirile tale de Suflet, îl poţi arunca, sau îl poţi considera ceva banal, de care vei uita repede.

Orice cadou are şi o valoare simbolică, de multe ori mai mare decât cea materială.

Contează mai puţin hainele pe care le porţi de Revelion, sau mâncarea pe care o mănânci, sunt mai importante emoţiile, sentimentele, - bucuria şi veselia, ori pacea lăuntrică – şi oamenii cu care le împărtăşeşti.

Trăieşte intens în această noapte de trecere, chiar şi dacă alegi să te culci devreme, fiindcă ea va rămâne în Inima ta prin intensitatea trăirilor tale.

Românul spune să păşeşti cu dreptul la început de drum.

Tot tradiţia spune că aşa cum eşti de Revelion vei fi tot anul.

Valabilă sau nu, această datină, esoteric vorbind, chiar şi frica să nu fii aşa tot anul, dacă ştii că ceva nu este în regulă, amprentează defavorabil anul viitor.

Lasă grijile în seama lui Dumnezeu, măcar la trecerea dintre ani, la începutul Anului Nou.

Şi lasă-l pe Dumnezeu să te ajute.

Ajung astfel la gândul pe care doream să-l împărtăşesc acum, în prag de An Nou.

De multe ori îl rugăm pe Dumnezeu să ne apere, să ne protejeze. Dar nu Dumnezeu apasă piciorul pe acceleraţie, nu El mănâncă nesănătos, nu El se enervează, nu El este disperat şi deznădăjduit. Noi facem asta, şi, de cele mai multe ori, nu îl lăsăm pe Dumnezeu să ne ajute.

Înainte de a te ruga ca Dumnezeu să te protejeze, roagă-L să te ajute să faci ce e necesar pentru ca El să te poată ajuta.

Adică să conduci prudent, să fii atent, să fii cumpătat, să fii în aşa fel încât ceea ce faci tu să permită manifestarea lui Dumnezeu în tine şi în viaţa ta.

Fiindcă ne aflăm într-o dimensiune a liberei alegeri, şi Dumnezeu ne lasă să alegem pentru noi, nu alege în locul nostru.

Să ai un An Nou cu alegeri înţelepte, pentru Binele tău cel mai Înalt!« pagina anterioara