Intrare Cursanti:   Parola:     Inregistrare Cursant Nou     Am uitat parola

Cum să iubeşti fără condiţii

articol scris la data de 2009-06-25 11:15:40

« pagina anterioara

Ori de câte ori întâlnim iubirea pură, fără condiţii, ceva din sufletele noastre se schimbă. E ca şi cum încă o floare ar înflori pe tija cu multe inflorescenţe a sufletului nostru.

Cum este să iubeşti fără condiţii?

Să nu ai aşteptări, adică orice ar face acea fiinţă să înţelegi, din perspectiva ei – poate că ceva ce te surprinde să-i fi fost provocat de o frică, de o durere veche, de un fel de a reacţiona ce nu corespunde cu tiparele tale, de o nelinişte, de o nevoie, de necunoaşterea de sine.

Să continui să o iubeşti, indiferent de cum se transformă relaţia voastră, căci iubirea nu este condiţionată nici de limitările fizice, ori temporale, nici de  constrângeri, de convingeri exterioare.

Să te bucuri de iubirea pe care o simţi tu, şi să nu condiţionezi ce simţi de ceea ce simte fiinţa pe care o iubeşti. Iubirea este a ta, este în sufletul tău, nu este ce primeşti de la alţii.

Să ştii că iubirea este, a fost şi va fi, numai că uneori sufletul tău nu o poate simţi, nu o poate trăi, din cauza propriilor frici, dureri, suferinţe.

Să uiţi tot ce ai învăţat de la cei care nu ştiu cum e să iubească fără condiţii, şi ţi-au transmis sistemele lor, părerile lor, fricile, durerile, suferinţele, tiparele lor.

Să poţi vedea sufletul celuilalt, dincolo de reacţiile minţii lui, de atributele mai puţin plăcute ale personalităţii lui.

Să stai în tăcere, fără să ceri, fără să aştepţi nimic, doar să te bucuri că eşti acolo, că împărtăşeşti, că Dumnezeu te binecuvântează cu acea prezenţă, cu acea întâlnire în viaţa ta, cu acel dar.

Să nu aştepţi nimic ca recompensă, ca şi cum ţi s-ar cuveni pentru ceea ce simţi, pentru ceea ce faci, pentru ceea ce eşti.

Să te bucuri de nemurirea sentimentului tău de iubire, fiindcă ştii că este adevărata bogăţie a sufletului tău.

Să trăieşti starea de iubire, starea în care radiezi, emiţi iubire aşa cum o sursă de lumină emite raze.

Să ştii că iubirea e totul, e mai presus de orice alt sentiment, oricât de puternic şi de dominant ţi s-ar părea acel sentiment.

Să nu judeci, fiindcă iubirea eliberată de condiţii te ajută să priveşti în sufletele oamenilor, să îi vezi aşa cum sunt în realitate, dincolo de măştile ce şi le pun.

Să fii iubire, aşa cum sufletul tău este iubire.   

 « pagina anterioara