Intrare Cursanti:   Parola:     Inregistrare Cursant Nou     Am uitat parola

Intrebari de la cursanti / cititori


8. Costin T., din Bucuresti Întreabă:

Nivelul de integrare al programelor din meditatii poate scadea ca urmare a unor actiuni gresite ale noastre? Si daca da, atunci si un program complet integrat (200%) poate sa coboare sub acest nivel datorita actiunilor noastre gresite?Alexiada Răspunde:

Nivelul de integrare nu scade, dar functionarea programelor integrate este conditionata de alimentarea energetica, o actiune distorsionata, care duce la pierderea conexiunii cu Spiritul determina scaderea sau chiar taierea alimentarii energetice, iar programele integrate devin inutile, nu mai au cu ce functiona, computerul, cat ar fi el de performant, este scos
din priza.
7. Costin T., din Bucuresti Întreabă:

Daca hotaram sa identificam si respectam cat se poate planul sufletului, atunci cand ne indepartam de la drumul ideal suntem penalizati energetic?
Cu alte cuvinte, daca ne abatem de la planul Sufletului pentru aceasta intrupare ni se taie treptat alimentarea cu energie, provocand astfel o scadere in nivelul energetic si efectele aferente?Alexiada Răspunde:

Nu suntem penalizati energetic, suntem adusi pe cale de catre ingeri, de entitati de lumina, intai intr-un mod bland, apoi mai brutal si daca nu constientizam si nu revenim, atunci apare "penalizarea", de fapt autogeneram stari de boala si atragem conjucturi dizarmonioase.
6. Costin T., din Bucuresti Întreabă:

Daca Sufletul are un plan de evolutie inainte de a se intrupa, Spiritul are si el ceva similar, un plan de evolutie sau un scop final?
De ce alege Spiritul sa-si proiecteze aspectul in D3? (Se leaga de intrebarea precedenta.)Alexiada Răspunde:

Da, exista un program de evolutie al Spiritului, lucram la cursuri si cu asta.
Spiritul se proiectaza sub forma materiala ca sa invete lectii neinvatate, sa se cunoasca sub o alta forma, sa se desavarseasca, sa creeze.
5. Costin T., din Bucuresti Întreabă:

Este Dumnezeu o "entitate" separata de Creatie si de Spirit? Cu alte cuvinte in ce consta legatura dintre Tatal Creator si Creatie, respectiv Spiritul nostru?Alexiada Răspunde:

Dumnezeu exista in toate, este in afara Creatiei, nemanifestat, si in Creatie, este in Spiritul nostru si in noi, in Scanteia Divina, se manifesta in totul.
4. O doamnă din Bucureşti Întreabă:

Sugestie referitoare la Articolul "Cum ne influenteaza ceea ce mâncăm"

As aduce cateva completari, la capitolul "Ce putem face noi":

1. Binecuvantarea mancarii si starea de multumire pt.existenta alimentelor in acea forma - vezi practicile crestine vechi si recente.

2. A amesteca mancarea in farfurie cu mana si a manca tot cu mana, asa cum fac arabii, indienii, ... Ei considera ca mancand cu mana aduc mancarea la o vibratie mai apropiata de a corpurilor lor, eliminand anumite energii improprii induse in timpul prepararii si nu numai.

3. Persoana care gateste sa realizeze anumite actiuni pregatitoare:
- ruga/meditatie inainte de culegerea/alegerea/prepararea alimentelor (mi s-a povestit cazul unui restaurant oriental din strainatate unde bucatareasa inainte de a incepe ziua mediteaza asupra a ceea ce si cum va gati in acea zi, iar mancarea are un succes deosebit),
- consacrarea actiunii de preparare a mancarii. (este vorba de consacrarea/daruirea neconditionata a roadelor viitoarei actiuni Divinului sau unei fiinte de lumina, astfel incat omul sa devina instrumentul divin inspirat prin care se realizeaza actiunea respectiva, liber de atasamente, roadele actiunii, karma.)Alexiada Răspunde:3. Andreea H. Întreabă:
Eu vreau sa ma intorc Acasa, imi doresc foarte mult sa ma intorc Acasa, insa simt ca mai am inca multe lucruri de facut aici si trebuie sa ma intorc Acasa cu toate Lectiile invatate. Simt ca nu pot sa ma intorc fara sa-mi fi invatat toate Lectiile, fara sa fi ma fi transformat pe mine si toata Realitatea mea spre Binele cel mai Inalt, conform Planului Sufletului meu. Daca pot sa-mi implinesc Planul Sufletului pentru aceasta intrupare, ma pot apoi intoarce Acasa dupa aceasta viata? Oare ar fi posibil? La ce te referi cand spui ca e nevoie de o anumita stare de constienta pentru a te putea intoarce Acasa? Trebuie sa am mai intai constienta Intregului? Trebuie mai intai sa reusesc sa transcend cu Constiinta, cu mintea, cu Sufletul si cu toata fiinta mea energetica si fizica aceasta Realitate a mea interioara si exterioara in care traiesc acum, pentru a o transforma intr-o alta mult superioara in care sa simt si sa am constienta indeplinirii misiunii si astfel sa pot percepe si posibilitatea de a ma intoarce Acasa?

Alexiada Răspunde:

Daca Planul pentru această viaţă este suficient de extins, prin creşterea potenţialului, şi cuprinde suficient de multe experienţe, fiind un sfârşit de etapă evolutivă, mulţi dintre noi se vor întoarce Acasă.

Starea de coştienţă necesară pentru a ne întoarce acasă este aceea în care cuprindem toate realităţile în care ne-am manifestat, de la început, în care puzzel-ul întrupărilor este complet, şi din această întregire vine dorinţa de întoarcere acasă.

şi răspunsul este conţinut în întrebare,
2. ioana R. Întreabă:
Sper ca am înţeles bine ca exista un Acasă al Sufletului si un Acasă al
Spiritului ? Sau, deşi sunt mai multe Spirite, ele sunt deja Acasă in Unitate, Totalitate, pentru ca fiecare reprezintă cate o "faţeta" a lui Dumnezeu? 


Alexiada Răspunde:

 Da, pentru fiecare nivel, pentru fiecare dimensiune, putem defini Acasă in mod diferit, corespunzător acelei perspective.
1. Ioana R Întreabă:
Am citit  cu mare interes “Intrebari despres Acasa” .  Am inteles ca D4 este tot o dimensiune a iluziei, o altfel de iluzie decat D3, dar tot iluzie – parca o numesti in cartea ta “mentalizata”.  Credeam ca Acasa este lumea Spiritului, care nu mai este iluzie,  si ca sufletul este implinit cand este “acceptat” sa se intoarca la Spiritul sau. Intrebarea ar fi de ce Acasa este o lume a iluziei ?”  

Alexiada Răspunde:
Când Sufletul este acceptat la Spirit, adica se contopeste cu el, devine Spirit, se transforma. nu mai e Suflet, asa ca nu mai putem vorbi de Acasa al Sufletului, ci de Acasa al Spiritului, care este Unitatea, Totalitatea, Dumnezeu. De ce Acasa este o lume a iluziei? Pentru ca functioneaza tot prin separare, in afara Unitatii, desi pe alt nivel, in alte coordonate.